Allmänt, Inredning

Den svunna aprikosa mardröms-eran

Ikväll åker jag ut till stugan för att sova över för första gången, det ska bli så mysigt.  Vädret som utlovas för Kristi Flygare ser strålande ut så jag ska försöka vara ute så mycket som möjligt och klippa gräs, gräva ner löken och placera ut plantorna. I helgen blir det sämre väder och kallare men lite ogräsrensning hinner jag nog med, men mest fokus kommer ligga på att börja måla om furuplanelstaken i vardagsrummet och sovrummet.

Som jag nämnt så behöver huset en hel del kärlek invändigt och jag planerar att göra om allt. ALLT. Jag vet inte om jag hinner med köket (eller har råd) i sommar men vardagsrummet och sovrummet borde jag hinna med. Jag måste motvilligt erkänna att jag också var en av de där personerna som på 90-talet hade tvådelad tapet med bård i mitten i mitt hem, men jag hade åtminstone vett att ändra på den saken för 20 år sedan.
En fråga jag ställer mig är varför så många av oss var helt besatta av aprikosa och gula tapeter? Jag är hjärtligt glad att den tiden är förbi.
Här ser ni lite av vad jag har att jobba med och varför jag är fast besluten att renovera.

Ha, där är ju det hemska vitrinskåpet jag pratade om i första inlägget! Hör av dig om du vill ha det. Du får det helt gratis, jag lovar. Bara jag slipper se det igen.

M-hmmmm.

Sängarna och soffan är redan förpassade annorstädes.

Allt krimskrams på väggarna ska bort och det finns mängder av små hyllor och skåp, speglar, klädhängare mm som ska skruvas ner. En del av de grejerna går att återbruka och kommer nog se skapliga ut med ett par omgångar chalk paint och vax, men allt kitsch kommer jag lägga i en låda och skänka till någon som är bättre hågad att ta hand om dem. Eller också, i ett anfall av ren ondska, ger jag bort dem som födelsedagspresenter och julklappar till släkt och vänner. Hehe!

Efter detta uttalande kommer antagligen mina kompislistor i sociala medier decimeras markant och  jag kommer sannolikt strykas ur släktens testamenten.  😉