Allmänt, Trädgårdsarbete

Kroppsarbete alltså…

Åh jösses, min arma kropp! Idag har vänt jorden i ungefär 65% av trädgårdslandet och satt fyra sorters potatis, två sorters jordgubbar, sått sockerärtor, morötter, ruccola och krusbladig sallad. Det är fyra år sedan jag hade trädgård och som programmerare sitter jag hela dagarna och blir bara mer otränad, tjockare och obscent ohälsosam för varje dag som går. Värken i ryggen idag är ett tydligt tecken på hur ur form jag är.
Det var faktiskt en del av tanken med att skaffa kolonilott; att skaffa mig bättre vanor, gå ner i vikt och få igång kroppen.

Hemma i lägenheten har jag ett femtiotal paprikaplantor och kanske 10 tomatplantor som också ska ner i jorden, dessutom har jag två påsar med gul lök och scharlottenlök som också ska sättas. Idag klarade jag dock inte mer grävande och vändande av landet så när min syster kom gjorde vi hamburgare och drack Prosecco på gräsmattan för att fira köpet av stugan och att sommaren äntligen är på inmarsch.

Solen gassade och efter någon timme hade syrran antagit en rödlätt hudton och uppe i skyn verkade flygplanen spela luffarschack. Det blev flera sköna timmar i 21 graders värme.

Imorgon funderar jag på att hyra en bil efter jobbet och köra ner paprikaplantorna, en säng och lite annat. Dessutom ska det bli 25 grader varmt och jordgubbarna behöver vattnas så de inte törstar ihjäl i hettan. Så får det bli! 🙂