Allmänt, Blommor, Odla, Trädgårdsarbete

Löktider och magnolia

Det händer så mycket i trädgården nu att jag knappt hinner med. Det mest anmärkningsvärda är väl kanske att mina magnolior redan blommar. En månad för tidigt enligt min mening, men å andra sidan så fick jag två blomningar förra sommaren, en i maj och en i slutet av juli, så det kanske inte gör något?


I höstas grävde jag ner bortåt 400 lökar av olika slag och en del av dessa har redan grott och blommar för fullt. Jag är särskilt förtjust i den här  dubbla narcissen men jag vet att det är några riktigt fina tulpaner på gång också.

 

Lite annat som pryder rabatterna just nu:

Jag spenderade Valborg i stugan men kände mig halvkrasslig så jag hann inte med att göra så mycket i trädgården som jag tänkt mig, men en del krattande och rensande hann jag utföra mellan störtskurarna av regn. Det regnade så mycket att gatorna blev översvämmade i någon timme men det var välbehövligt eftersom vi belagts med eldningsförbud i Östergötland, igen. Nu är det jobb ett par dagar innan helgen och då åker jag ner till stugan igen. Dock ska det bli minusgrader och snöblandat regn i helgen så jag är glad att jag bar in pelargonerna i köket efter att de fått visats på altanen i nästan en vecka.