Nu har SMHI gått ut med en varning för Östergötland om höga flöden. Marken är mättad av allt regn vi fått och nu är fler översvämningar att vänta. Jag tänker på de stackars kolonisterna, som jag skrev om igår, som redan har problem. De kanske ska överväga att börja odla ris? Vattenbassängerna finns ju redan.

Licens för bild: common creative

Vi skulle bara få ett lätt regn igår, men det blev en hel del. Innan regnet kom var himlen minst sagt dramatisk. Jag har sällan sett en så mörk himmel under dagtid.

Sen kom en jättefin regnbåge.

Här kom regnet trots att himlen blev ljusare.

Det fortsatte regna hela kvällen och natten. På morgonen gav jag mig iväg till färghandeln och köpte färg till fönsterfodren och knutbrädorna. Det blev dock inte överdrivet mycket målat, eftersom det kom skurar till och från hela dagen. Istället har jag suttit på altanen och målat akvarell samt städat stugan.
Imorgon ska det återigen börja regna efter lunch, så jag funderar på att sticka hem på förmiddagen och tvätta, proviantera och inte minst köpa snus. Det ska även regna på onsdag så det känns väl lämpligt att åka tillbaka hit till stugan på torsdag.

Regn i dammen, som redan är överfull.

Jag inser att jag behöver ta mig mycket mer konstnärsmaterial till stugan, för att kunna färdigställa de målningar jag håller på med här. Som tur är har jag massor av den varan hemma.
Om det ska fortsätta regna så här mycket behöver jag ha något kreativt att sysselsätta mig med medan jag väntar på uppehållsväder för att jobba i trädgården.

Det känns ganska löjligt att jag i början av sommaren lade rätt många tusenlappar på att köpa bevattningssystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *