God fortsättning!
I veckan utfärdades en orange varning från SMHI om att det skulle bli ett snöoväder av rang. Jag har ju möjlighet att jobba hemifrån och ville inte riskera att behöva pulsa igenom en storm från jobbet, så jag jobbade hemma och slängde en blick genom fönstret då och då för att se ”stormen”. Jag hade dessutom planer på att ta med kameran ut och plåta när det satte igång.
Snöstormen uteblev, kan man väl säga. Istället kom några ynka flingor som knappt täckte marken.
Sämsta snöstormen någonsin!
Igår däremot, då skulle det bli ”lätt” snöfall, och inga varningar från SMHI. Döm om min förvåning när det kom massor av snö, hm ja, för att vara i Östergötland. Vi har haft löjligt lite snö de senaste åren så detta var lite ovanligt.


Det är svårt att avgöra snödjup när man bor mitt i stan och gatorna är uppvärmda, men idag åkte jag till kolonilotten och fick för första gången på flera år skotta grusgångarna.

Innan jag skottat
Skottat

Jag uppskattar att det kom ca 2 dm snö igår. Tyvärr är tempen strax över nollan så snön har sjunkit ihop. Det har dessutom blivit märkliga snöformationer på altantaket där det ser ut som att snön frusit och formats efter räfflorna i plåten och sedan tryckts ut till ”volanger”, vilka hänger utanför själva taket.

Volang

Virrpanna som jag är…

Jag hade helt missat att det var trettondagen igår så jag satt uppkopplad till det dagliga morgonmötet och undrade varför ingen dök upp? Det är inte första gången det händer.
När jag jobbade hos förra arbetsgivaren så gick jag till jobbet vid kl 07.00 på morgonen och tänkte få en del gjort innan morgonmötet kl. 09.00. Ingen dök upp och jag började undra om alla sjukskrivit sig? Det var inte förrän framåt 09.30 jag insåg att det var helgdag och att vi var lediga. Det var bara att knalla hem igen! 😀

Över jul och nyår har jag varit långledig och nu blev det ledigt igår igen, så jag har faktiskt varit väldigt produktiv hemma. Detta för att jag blir så rastlös om jag inte har fullt upp.
Resultatet av all denna ledighet blev att jag tecknat och målat nästan varje dag (min konst/skisser finns på min konstsida, vilken även har en blogg där jag lägger upp kvällens skiss och annat kreativt), rensat ur lådor och garderober och slängt en massa saker som jag inte använder. Vidare har jag bakat och lagat en massa mat och fyllt frysarna. Till min glädje har jag äntligen kommit fram till den perfekta marinaden/glazen (enligt min smak) och stek-tempen på benfri kotlettrad (s k ”fläskytterfilé”). Jag brukar tycka det är en trist köttbit som gärna blir torr men om man bryner den, glaze:ar och sen ungssteker den på 175 grader tills innertemperaturen blir exakt 73 grader, så blir det otroligt saftigt och mört. Nästan så att det blivit min favorit-styckdel på grisen. Det är en sådan lyx att känna att jag har tid för sådant här numera.
Förr om åren var det en ständig stress och tiden räckte aldrig till något mer än de absoluta måstena. Äta, sova, jobba och eventuellt nån dusch. Jag var alltid på väg någonstans och hade alltid en lista med to-do:s. Det har ändrats radikalt på gamla dagar och jag är enormt tacksam för att livet liksom börjat om med nya förutsättningar. Dessutom har många andra saker ändrats.
Jag har förlorat många familjemedlemmar, nära och kära de senaste åren, men bara de senaste veckorna har nya fantastiska människor dykt upp i mitt liv. Så även om jag sörjer dem som lämnat jordelivet så glädjs jag åt denna nya rikedom, för det är ju exakt vad goda vänner är.

Jag önskar att du får ett fint 2023 och tid åt att göra sådant som du vill och mår bra av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *