Jag har inte odlat så vansinnigt mycket i januari, som jag brukar. Mest för att jag inte vill få långa och rangliga tomater, som jag fick förra året. Istället har jag lagt fokus på chili, ”Cayenne” och ”Lemon Hot” samt paprika ”Apple” och nu har de börjat komma upp fint efter några dagar på värmemattan och efter några dagar under växtbelysning i badrummet så har flera bladpar på paprikan visat sig. Det är nästan dags att skola om dem.
Idag sådde jag även basilika, krasse, purjolök (en tidig och en vintersort) och ärtskott. Purjon ska givetvis ut i trädgårdslandet vartefter, men resten är tänkt att förtäras under våren.


Det kommer bli fler sådder i februari, av bl a rosmarin, kronärtskocka och blomkål. Ute på altanen står mina vintersådder och väntar på plusgrader och sol där de är skyddade i en stor plastback med lock, men där lär det dröja innan det händer något för vi kommer ha frysgrader ett bra tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *