Helgen på kollo var minst sagt varierande vädermässigt. Vi fick sol, hällregn och åska i en salig blandning och det blev att springa ut och rensa i några minuter mellan skurarna.
På lördagen hade jag som ambition att få bort en del akleja och massor av kirskål från stora rabatten, och det växte tätt. Supertätt!

Här har jag rensat några kvadratdecimeter

Det tog gott och väl två timmar att få bort så pass mycket att det gick att gå mellan de stora tuvorna av lavendel, flox och liljor. Jag rensade även bort ungefär två skottkärror med gullris.

Nu återstår att kratta och fortsätta att kontinuerligt slita upp kirskålsrötterna med hackan.

För att fylla ut tomrummen satte jag salviaplantor och blomstertobak. Jag hoppas bara att sniglarna inte hinner äta upp plantorna innan jag hunnit lägga ut järnfosfat, som ska komma med posten idag. Det är utan konkurrens det värsta snigelåret jag någonsin upplevt på kolonilotten och jag måste tyvärr ta till metoder jag inte använt förut. En granne var helt gråtfärdig över snigelhelsiket och sa att hon helt tappat lusten att odla mer i år. Själv är jag inte redo att kasta in handduken riktigt än.
När jag var klar med ogräsresningen startade jag grillen och hann få fin glöd så jag kunde lyfta in grillen på altanen. Det var perfekt tajming, för sekunderna senare öppnade sig himlen och ösregnet var ett faktum. Strax därpå började åskan dundra.

Det var så mysigt att stå under altantaket och vända grönsaker och kyckling på grillen och känna värmen från glöden, samtidigt som det vräkte ner från himlen.

Lördagskvällen spenderades med att kolla på mysiga och lite halvtöntiga serier som When calls the heart och When calls hope. De här serierna har en rätt hög mysfaktor och kräver inget engagemang för att följa, och jag kunde sitta och måla och pressa blommor till mitt herbarium, samtidigt som serierna spelade. En perfekt lördag, enligt mig.

Vallmo mm som jag pressar till mitt herbarium


På söndagen var det bättre väder och jag hann plantera lite och ta några foton av mina älskade pionvallmo, som bara blir maffigare för varje dag som går.

Idag, måndag, åkte jag hem för att tvätta och hämta ut paket, plus göra lite inköp och packa om och förbereda för att åka ner till stugan imorgon igen. Jag ville inte missa blomningen av ringblommor, vallmo, dahlia och rosor så jag försöker spendera så mycket tid jag kan på kollo just nu.

Utan att jag vet hur det kommer sig, så ser det ut som att rosenbuskarna mår riktigt bra. Jag vet inte om det kan ha med nya gödningen att göra?

Hoppas du får en fin vecka med mycket blomsterglädje! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *