Det har varit en produktiv vecka på kolonin. Jag har verkligen legat i och hunnit med en massa saker som att klippa häckar, beskära plommonträdet, rensa grusgångar och blomrabatter, plocka körsbär, krusbär och vinbär samt rensa och frysa in. Igår städade jag hela stugan inklusive damma och torka golven, torka köksluckor, byta sängkläder, piska mattor, hänga upp rena gardiner och draperier och fixa altanen på framsidan.

Igår kväll, dubbla korsord och en skön sommarkväll

Jag tog även en sväng till stormarknaden och handlade så att skafferi och frys blir välfyllda och jag lär inte behöva handla på ett par månader. Min dramatenväska var så full och så tung att den gnisslade hela vägen tillbaka till stugan. Jag trodde nästan att hjulaxeln skulle gå av.

Varje kväll har jag haft extremt ont i nacken och det sitter en stor muskelknut som bränner på högerdelen av nacken. Alla försök att massera bort den har misslyckats och Voltaren funkar inte heller, men jag fortsätter massera varje kväll och hoppas få bukt med eländet.

Eftersom sommaren har varit så lång och varm har min stora magnolia påbörjat en andra blomning, vilket inte hänt sedan extremhettans nödår 2018. Detta brukar ibland hända med mina mindre magnolior av sorten ”Susan”, men de visar inga tecken på blomning just nu. Vi får se om det händer något mot slutet av veckan.

Andra andningen…eller blomningen. Konstigt att se magnolia blomma med lövverket i full prakt.

I förrgår kom äntligen en rejäl regnskur, vilket var det första regnet på 7-8 veckor. Även igår kom en liten skvätt så jag har inte behövt vattna så mycket under de senaste dagarna utan fått tid över till annat.
Tempen har gått ner från 33 grader till 25-28 grader och imorgon ska det sjunka ytterligare till ca 24 grader, vilket ska bli väldigt skönt. Att slippa sova med fläkten på kommer göra att jag sover bättre, för jag störs av ljudet och har haft ganska svårt att sova.

Jag har fått många fina tips kring pumpaodlingen och vattnar med kissvatten varje dag. Jag kommer begränsa antalet pumpor och rankor per planta till två. På en vecka har den mest lovande pumpan vuxit till fyrdubbel storlek, så jag är hoppfull. Om det beror på guldvattnet eller inte vet jag inte, men jag fortsätter med det jag gör och hoppas på det bästa.

Jag har fått finbesök i trädgården i form av djurliv igen. Ett helt gäng med gråsparvar mumsar i sig fröna från min lavendel och en anstormning av leopardsniglar mumsar i sig av de mördarsniglar jag klippt under natten.

Hur många sparvar ser du?
Jag trodde det bara var får och gäss som gick på rad, men icke!

På måndag går jag tillbaka till jobbet igen och ser både fram emot det och samtidigt inte. Det känns som jag precis kommit in i semsterlunken, vilket är så dags nu när den nästan är över. Jag ska inte bli långrandig utan ta vara på den semester jag har kvar och börja skrapa bort färg på en dörr som ser minst sagt risig ut.
Nu skickade appen ”My lightning tracker” just en varning om att det åskar några mil bort och lyssnar jag noggrant så tycker jag mig höra muller. Jag älskar åska och blixtar, så om ovädret kommer hit ska jag försöka filma det. Tyvärr är det för ljust nu på dagen för att försöka fotografera det, vilket är synd för jag gillar verkligen att plåta blixtar och brukade göra det ofta om nätterna när jag bodde på Sikudden. Jag vann till och med en fototävling med en blixtbild, en blixt som släckte ner hela Norrköping och fick marken att skaka. Gamla goda tider.

Ha en skön torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *