Idag har jag haft en riktigt myssöndag där jag planterat om en del växter, beställt fler fröer och bakat piroger. Kort sagt bara sånt som jag gillar, i form av odling och matlagning.

Piroger med köttfärs, chili och västerbottenost

Tidigare år har jag dragit på med försådderna supertidigt och resultatet har blivit att jag haft varenda avlastningsyta fulla med krukor och växtbelysning. I år lovade jag mig själv att inte utsätta mig för det bestyret, eftersom jag var tvungen att vattna och omplantera varje dag. Istället tar jag det mer sansat.
Nu i februari så jag främst dahlior, tomater och purjolök. Eventuellt blir det lite sådd av ramslök, pak choi och penséer om någon vecka.
Jag sådde dahliorna, purjon och tomaterna för bara tre dagar sedan och de tar normalt sett 14-28 dagar på sig att gro. Tomaterna tar normalt sett 7-14 dagar att gro men så här ser det ut efter alltså bara tre dagar på värmematta.

Dahlior, bredsådd
Tomater, dahlior, purjo

Chilin som jag sådde för knappt 4 veckor sedan har också tagit sig bra.

Jalapenos och habanero

Värmemattan gör alltså enorm skillnad men även att jag använder höga transparenta plastbackar med lock, så att plantorna aldrig torkar ut. Man får dock tänka på att öppna locken några gånger om dagen för att släppa in luft så att det inte bildas mögel i jorden.

Jag känner att det här har varit en lyckad helg med bara roliga saker och lugnt tempo och jag hoppas du haft en skön helg du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *