Nu har jag spenderat ytterligare några dagar av idog ogräsrensning vid stugan igen, och ryggen är helt väck, igen. Jag har en gångstil som om jag skulle gjort i brallorna, så det får bli en omgång massage med min Flowpillow (gör ont så in i norden, men det funkar varje gång).
Jag landade hemma i stadslyan för några timmar sedan och förberedde familjemiddagen som vi har varje tisdag och jag var så himla nöjd med att många av ingredienserna i dagens måltid kommer från mina egna odlingar.
Självbelåtet nöjd på ett nära odrägligt sätt. Ja.
Som tur är så är min syster taktisk nog att bortse från när jag beter mig på det sättet, och ignorerar mig effektivt.

Under de senaste dagarna har jag spenderat så många timmar i solen att jag har antagit en högröd kulör och det var faktiskt det första syrran påpekade när vi sågs idag. ”Herrejösses, vad röd du är!”.
Det blir inga bilder på det, glöm!
Jag glömmer lätt att trädgårdsarbetet faktiskt betyder att jag exponerar mig för väldigt mycket solljus, så jag måste komma ihåg att använda solskydd i fortsättningen. Det är ju tusan att man inte kan ha trädgårdslandet i skugga!
Jag har väldigt lätt för att bli solbränd så om jag inte passar mig kommer jag se ut som en kolbit. Det hände faktiskt för många år sedan på Kreta när jag var där på semester med syrran och mamma. Mamma tog ett foto av oss döttrar på en restaurang vi besökte en kväll, och syrran såg helt okej ut men i dunklet syntes bara mina tänder, trots att mamma använde kamerablixten. Lite creepy att det ser ut som att syrran sitter ensam med ett par svävande tandrader, vid sidan om henne. Jag minns att mamma gapskrattade åt min solbränna och sa något i stil med att jag såg ut som en vidbränd pepparkaka, vilket var helt sant.

Jag kommer inte lägga upp bilder på en massa plockat ogräs och rensat trädgårdsland utan istället fokusera på ett par saker som jag blivit glad över under de senaste dagarna.

Trevlighet Ett

Det första är ekorrkorn som jag sådde förra året och jag blev föga imponerad. Det var ju meningen att det skulle bli som ett prydnadsgräs med vackra rosa vippor, men det blev en besvikelse. Jag tog dock kornen från axen och slängde ner dem i krukan igen och i år visar sig ekorrkornet i sin fulla prakt.

Ekorrkorn

Jag kommer samla in kornen och göra samma sak i höst igen. De skira vipporna är helt ljuvliga och fåglarna verkar inte intresserade av att äta upp kornen, så för en gångs skull kan jag ha en chans att lyckas. Jag skulle gärna ha en hel odlingslåda med den här kornväxten, som en miniatyråker. Work in progress!

Trevlighet Två

Jag är ju gammal natur- och djurlivsfotograf så jag är extra glad att de saker jag gör i trädgården lockar harar, bin, humlor och fåglar till trädgården (mindre glad över mördarsniglarna). Jag odlar solrosor så det blir mycket frö till fåglarna på sensommar/höst och när det inte finns frö så slänger jag ut havre på gräsmattan. Jag fyller även upp dammen så att fåglarna kan dricka och bada, vilket de gör oavbrutet i den här värmen. Utan att överdriva så törs jag säga att jag har en väldigt välbesökt trädgård. Igår var min gamle vän Kolis på besök nästan hela dagen. Jag hade inte kameran framme eftersom jag hade fullt upp med att vattna, men koltrasten kom närmare mig än vad han gjort någonsin. Som närmast var han en meter ifrån mig, men mest skuttade han runt och tittade på mig och gjorde lustiga krumbukter som om han ville stila.
När jag väl tog en paus på altanen, för att dricka kopiösa mängder vatten, så tog jag fram kameran och det stora objektivet och lyckades fånga några av mina besökare.

Det är särskilt en fågel, förutom Kolis, som verkar ha min trädgård som sitt ”place to go”. Ni ser den nedan.

Det glädjer mig även att starar och trastar gillar att duscha och putsa sig i strålarna från min vattenspridare. I den här värmen så behöver de svalkan och det känns som att vattnet gör dubbel nytta om både grönsakerna och fåglarna får sina behov tillfredställda. Vi får se hur länge det varar för det har flaggats om risk för vattenbrist, så det kan bli bevattningsförbud snart, men tills dess kommer jag fortsätta med det jag gör.

Ha nu en skön tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *