Vädret har varit minst sagt växlande under de senaste veckorna, allt från olidligt hett till ruggigt kallt. Nu har väderspåmännen sagt att det kommer bli rekordvärme inom de närmaste dagarna. Återigen är det beräknat att just Norrköping kan slå rekordet med över 38 grader på torsdag. Vi får se om det blir verklighet. Jag hoppas ärligt talat att det inte blir så. Idag ska det dock ”bara” blir 35 grader.
Jag har förberett mig för värmeböljan och vattnat igenom odlingarna ordentligt igår och måste förmodligen vattna en hel del idag och imorgon. I övrigt blir det att hålla mig inomhus med fönster och dörrar stängda, persiennerna nedfällda och fläktar på full fart. Det där med att vädra och försöka fixa korsdrag hjälper inte ett dugg, resultatet blir att 35-gradig luft blåser in i lägenheten. För att kyla luften ytterligare brukar jag fukta tunna handdukar och lägga över gallret på fläktarna så att luften blåser igenom det våta tyget. Jag inbillar mig att det faktiskt hjälper.

I den här värmen är det omöjligt att sova i kolonistugan, även om jag har fläktar på, så det blir till att hålla mig hemma i stan.
Vid kolonistugan håller det mesta på att blomma över, i jämförelse med hur det såg ut i juni. Dock blommar ringblommor, solrosor, dahlior och luktärt för fullt.

Perenn luktärt
Det ser ut som jag använt ett filter, men bilden togs i lördags mellan två ösregn och det var disigt

Min kompis koltrasten har spenderat mycket tid på min tomt under veckan och den här gången hade jag kameran redo. Han låg och vilade och putsade sig under en magnolia en bra stund, så jag kunde plåta honom. Otroligt så orädd han är.

Planerna för dagen är att röja upp i odlingarna på altanen, så länge altanen ligger i skugga, och försöka ta en del bilder.
Ta hand om er i värmen och glöm inte att dricka massor med vatten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *