Nu är jag hemma i stan igen och återigen skriker ryggen och armbågarna om vila och eventuellt en kiropraktor. Men jag är så nöjd med min arbetsinsats den här veckan att jag gränsar till självgod!
Jag hade bestämt mig för att gräva upp landet igår och det gjorde jag, med besked. Jag grävde nya gångar ganska djupt och lade ut markduk där grus och plattor ska ligga. Tyvärr räckte inte all duk så jag måste köpa mer i veckan.

Det enda jag lämnade orört var jordgubbslandet som jag bara rensade och krattade igenom ordentligt. Planen är att jämna till gångarna och få dit den sista markduken innan jag lägger plattorna permanent. Det får jag fixa nästa helg.

Under en kafferast så passade jag på att hänga upp grenar från ormhasseln i taket på altanen och dessa pyntade jag med några kristaller från mormors kristallkrona. Det blev ett fint ljusspel på väggarna när solen sken på dem.

Eftersom jag ännu inte hade vårstädat i stugan så var det dags att ta tag i det med. Vattnet slogs på för säsongen igår (utan att några kranar fryst sönder för min del, halleluja) så det har inte känns möjligt att göra någon grundligare städning förrän nu. Jag vädrade, dammade, dammsög, piskade mattor och skurade golven och var så himla nöjd när jag märkte att den instängda stuglukten försvann och ersattes av frisk luft och grönsåpa.

Jag överdriver inte när jag säger att jag satt och kved i soffan på kvällen för att jag inte kunde hitta någon ställning där ryggen inte gjorde ont. Det var nästan så jag önskade att jag tagit med en flaska vin men eftersom jag är sträng mot själv och satsar på att förbättra min hälsa (blodtryck, kolesterol osv) så fick jag nöja mig med handfull nötter som tröst. Jag somnade vid niotiden, fullkomligt slut.

Följaktligen vaknade jag i jag strax innan soluppgången imorse och det skulle visa sig bli en ljuvlig dag med 13 grader varmt och strålande sol.

Jag tog kaffe på lilla altanen som har morgonsol och det kändes nästan som sommar för att jag kunde sitta i bara tröja utan att frysa och dessutom kunde jag ha ytterdörren öppen utan att kyla ut huset.

Medan jag satt där och sippade på kaffet hade jag gott om tid att inspektera den stora ”parad-rabatten” och såg till min glädje att några blåsippor och mini-påskliljor hade slagit ut. De var inte utslagna igår, så nu händer saker och ting i rask takt.

Dessutom har scillan nu slagit ut helt.

Bland vårlöken såg jag även fjärilar som t ex citronfjäril och påfågelsöga.


En annan del av trädgården som var i skriande behov av kärlek är min skämsrabatt på framsidan av huset. Den såg helt bedrövlig ut.

Efter en dryg halvtimme hade jag fått bort det mesta av gräs och ogräs….

…men jag måste gå över rabatten flera gånger med kratta och handplockning av ogräs under säsongen för att få bort gamla rötter. Jag får skylla mig själv att jag inte skötte den bättre förra året.
Eftersom jag satsar rätt hårt på blommor i år så tror jag att jag kommer ha rätt många plantor att fylla ut området med. Hittills har jag sått petunior, dahlior, solrosor, pionvallmo och vanlig vallmo, men det kommer även bli rosenskära och ringblommor.

Det blev mer krattning och putsning under dagen och det sista jag gjorde var att ta en kaffe till fast den här gången på stora altanen. Efter en stund kände jag mig iakttagen och mycket riktigt…

Då slog det mig att jag faktiskt inte sett den där lilla ”kaninen” som jag såg häromdagen, på hela helgen. Det var bara den här bjässen till hare som skuttade runt och stirrade på mig.

Nu när det händer så mycket i rabatterna så känns det trist att behöva vara inomhus och jobba i veckan, men eventuellt åker jag ned nån sväng efter jobbet och röjer några timmar i trädgården. Jag känner att jag är inne i ett positivt flow där jag gör bra saker för mitt välbefinnande och jag har så himla kul och njuter av hur fint det blir när jag lägger manken till. Om inte hälsan sätter stopp så kommer det här bli en toppen-säsong på kolonin.
Nu i veckan måste jag ta tag i altanen i stan för den ser helt förfärlig ut nu. Men det får jag börja med imorgon när ryggen fått en natts vila.

Ha en fortsatt fin söndag!

PS: Om du gillar mina inlägg så skriv gärna en kommentar, det betyder mycket för mig. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *