Efter att ha kärrat betongplattor så var jag tvungen att ta en tant-vil och få ryggen att sluta vråla i protest. För mig som aldrig tar tupplurer eller vilar under dagstid så var det nästan en liten chock att jag somnade och sov i nästan tre timmar. När jag vaknade hade det börjat skymma och jag lyckades ta några bilder av den nya belysningen. Okej, de lyser inte upp som gatlyktor men de ger ett fint inslag i trädgården och funkar som ledljus.

Ljus runt dammen, så man inte trillar i plurret

Jag har ett gammalt kamerastativ i stugan och jag försökte ta en bild på månen. Det gick sådär. Stativet är verkligen uselt och instabilt och vinden gjorde att det rörde sig när jag tog bilden.
Hemma i stan har jag ett proffs-stativ men det är så tungt att jag inte brukar ta med det. Inför den långa sommarsemestern så lär jag få tänka om och släpa ner det till stugan.

Det är en kall och klar kväll och några få stjärnor fångades på bilden. Men jag frös när jag var ute och plåtade så nu blir det att sitta inne i stugvärmen, tända några ljus, lyssna på musik och jobba på en skiss till den barnbok jag vill ge ut vartefter.

Imorgon är det valborgsmässoafton men jag tror jag skippar att gå och se elden i folkparken. Det är alldeles för kallt. Annars brukar jag tycka det är en mysig tradition och jag älskar vårtalet och kören som sjunger ”Vintern rasar…”. I år kanske jag kör min egen lilla brasa i grillen. Jag har ved från förra årets trädbeskärning och jag tror jag kommer vara rätt trött efter att ha hämtat de sista betongplattorna.

Dessutom ska en granne komma förbi och rota på min vind och hämta ljuslyktor. Jag överdriver inte det minsta när jag säger att jag har ett par tusen lyktor. Jag tror de användes på 90-talet under den årliga lyktfesten. Jag har inget behov av så många så jag skänker bort många av dem. Det är ju så vi gör på kollot, släng inte utan återbruka eller skänk till dem som vill ta vara på prylarna och har användning för dem.
Jag funderar på om jag ska bygga ett soldäck ovanför altanen, med en trappa? Om jag gör det så kan jag enkelt komma in på vinden och slipper klättra på stegen. Vi vet ju hur det gått för mig på stege, sen förr. Den här paniska höjdskräcken blir allt värre för varje år.
Och ett soldäck däruppe gör ju att man slipper flytta stolen för man skyms inte av träd mm. Jag måste kolla med föreningen om det är tillåtet att göra så.

Nu fick jag en ”sova på saken”-grej som jag kan designa i huvudet. Fasen det skulle kunna bli så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *