Den här veckan har jag inte kunnat klaga på att det varit för kallt. Det är helt sjukt att jag var tungen att rädda plantorna från frost förra veckan och den här veckan har det varit 23-25 grader varje dag och situationen blev den ombytta. Jag var tvungen att rädda plantorna från torkan. Faktum är att jag var mer eller mindre säker på att alla vinterodlingar kokat bort i lådorna. En del hade dött men det mesta var faktiskt okej eftersom fukten hållits kvar i lådorna.

Någon som klarat temperaturväxlingen sämre är den stora magnolian som var på gång att slå ut förra helgen.

Förra veckan såg det lovande ut
Massor av fina knoppar

Nu är den brun och nästan alla blomknoppar ser trista och döda ut.

Fast med lite tur så blommar den en gång till i juli. Den har gjort det förr.
Mitt plommonträd verkar dock stortrivas just nu.


I rabatterna är det lökväxternas tid just nu och massor av tulpaner har slagit ut.

Även narcisserna blommar även om en del av dem sjunger på sista versen. Jag älskar de här fyllda sorterna.

Det var dags för årets första gräsklippning idag, vilket är ganska tidigt på säsongen. Det resulterade i att jag kunde täcka ett kvarter i trädgårdslandet med gräsklipp och det behövs i den här torkan.

Gräsklippning – check
Purjolökskvarteret är nu täckt med gräsklipp och håller kvar fukten och gödslar jorden.

Jag passade på att vattna tidigt imorse, på alla de ställen där jag visste att jag skulle gräva ner plantor idag. Det var verkligen kruttorrt i backen och jag tömde nästan hela regntunnan. Jag brukar vända jorden ordentligt innan jag vattnar (när jag ska plantera nytt) så att vattnet har lättare att tränga ner.
Jag grävde ner solrosor, tusensköna, vallmo och lejongap och frilandsgurka.

Jag planterade ett 40-tal solrosor av olika höjd och form.

De högsta solrosorna placerades så att de inte skymmer lägre växter. Eftersom de kan bli uppåt 500 cm höga så gäller det att tänka till innan man gräver. De kommer förhoppningsvis ge insynsskydd till lilla altanen på framsidan så jag slipper prata med varenda människa som passerar förbi på vägen. Om inte mördarsniglarna tar solrosorna, vill säga.
Jag lyckades även få ner några tomatplantor och tobaksplantor i krukor och jag hoppas de klarar vinden. Jag stagade upp dem rätt ordentligt så de borde fixa det. Och jag sådde en massa sockerärter i purjokvarteret. Jag fick ner över 120 ärter så förhoppningsvis ska jag kunna få en bättre skörd i år än förra säsongen.
Nu är jag rätt trött men nöjd över att jag hann med så pass mycket i trädgården så jag slipper stressa imorgon. Jag behöver plantera om paprika och fler tobaksplantor men vill även vattna och så en del grönsaker och örter i pallkragarna. Jag blir med andra ord inte sysslolös imorgon heller. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *