Jag var tvungen att fylla på vatten i min lilla damm eftersom nivån sjunkit ett par decimeter. Samtidigt passade jag på att rensa bort allt gammal mög som låg på botten, och det var inte lite…

Allt dyblött och slemmigt biologiskt material lade jag ut i trädgårdslanden, eftersom jag inbillar mig att dammens innehåll blivit rena nässelvattnet. Efter någon timme hade det värsta grumlet lagt sig och då blev det väldigt intressant för fåglarna att ta sig ett kvällsdopp och passa på att dricka.

Talgoxe
Svartvit flugsnappare

Även starar och trastar samt ett par duvor höll till runt dammen fram till skymningen.

Men det var inte bara fåglar som hälsade på. Jag hörde ett utdraget prasslande i buskarna och efter en stund fick jag syn på vem det var som kommit på besök. Vilken lycka!

Tänk att min lilla oansenliga damm drar till sig så många djur, fåglar och insekter. Jag ska hålla bättre ordning på den i sommar så att vattnet är renare och till större nytta för djuren. Jag ska ta med GoPro-kameran och ställa den på timelapse för att få en bild av vilka som besöker dammen när jag inte sitter och spanar.
Att se igelkotten gjorde min dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *