Det här är ett inlägg av sött, salt och surt. Jag är inte direkt glad när jag skriver detta.

Nu närmar sig påsken med stormsteg. Storm har vi ju upplevt en del i Götaland på sistone, i form av snöfall och blåst. Ena dagen 12 grader varmt och sol och nästa dag -5 och 20 cm snö.
I vårt stugområde har vi delat ansvar för att sköta servicehusen (det finns 4 st) enligt städlistor. Varje ägare till en lott har sin tur att sköta om att städa toaletter, tvättstugor och duschar och se till att det finns papper och tvål mm. Inga problem, jag har gjort det i 4 år.
Mhmmmm, men nu har styrelsen valt att inte hålla hemsidan uppdaterad sen i juni 2022 så jag trodde att jag skulle städa vecka 15, och gjorde semesteransökan med allt vad det innebär inom statligt. Fick igenom det efter en del dryftande i månader.
Sen noterade jag att det fanns ingen info, på hemsidan, när vattnet slås på i området, och inte heller när vi får börja slänga ris på rishögen (som, om jag fattat rätt, utgör både Norrköpings majbrasa och dessutom blir flis och biobränsle). Så jag ställde en fråga i en FB-grupp, som inte på något sätt ägs av föreningen, och fick veta att vattenpåsättningen ska ske först den 15:e april och att min städvecka flyttats till vecka 16.

VAD I HELVETE!!

En person i gruppen sa att nya städlistorna skickats ut med årsprotokollet, vilka jag inte fått på 3 år trots adressändring manuellt och otaliga email.
Och informationen på hemsidan är alltså helt utdaterad och uppdateras inte med ny info. Detta trots att det hänt viktiga saker i föreningen som t ex årsmöte och byte av styrelse.
Man glömde även att informera om aktiviteter som föreningens medlemmar troligen skulle vilja läsa om, t ex den årliga lyktfesten i augusti förra året.
Ack ja!

Så det betyder för min del att jag tagit ut semester på fel vecka och alltså inte kan vara på plats den veckan som jag tydligen nyss fått som städvecka. Panik!
Jag blev förbannad på ren svenska. Riktigt arg!
Man måste nästan anstränga sig som styrelse för att negligera medlemmarna i den här graden.
Som tur är så har jag världens underbaraste M som granne som kunde ta över min städvecka (hon ska få olika plantor av chili, tomater, paprika och gurka som tack + överskott av dahlior, petunia och melon om hon vill ha dem). Jag erbjöd betalning eller byte av vecka, men det var så här hon erbjöd själv att lösa det. Vilken pärla till granne! <3
Älskar grannar. Ogillar styrelser. Ungefär så kan jag summera de senaste 2 veckorna.

Nu vet jag inte om jag ska hålla kvar vid semesterledigt, eller om jag ska enbart njuta av långhelg och sen jobba igen? Tur att inte föreningens styrelse på något sätt är med och styr landet. Jösses! Det hade faljerat å det grövsta.

Nu planerar jag för att vara i lilla stugan i helgen i alla fall (utan vatten) och jag har precis tagit ur påskskinkan ur ugnen och ska paketera den och köttbullarna i lagoma frys-lådor tills vi äter dem på lördag. Det blir en påskhelg på kollo, trots allt.


Det jag planerar att ta med till stugan är mina nya alkoholpennor + block, kameran, hörlurar, trädgårdskläder och ett skissblock. Då ska jag väl kunna skapa, plåta, skriva och gräva i några dagar?
Jag hoppas ni haft en skön helg och att ni får en superb påsk!

PS. Jag kommer ta med en massa mat som jag redan lagat också. Samt lådor för att frakta hem disken. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *