Jag är så himla trött, fast på ett positivt sätt. Det är dag två av röjning i trädgården och jag har hunnit klippa ner nästan allt dött och fraktat bort sammanlagt 7 skottkärror med ris. Igår trodde jag nästan att min onda höft skulle ta kål på mig men idag känns den faktiskt rätt okej, trots att jag jobbat hårdare och gått längre idag än igår. Där ser man vad lite träning kan göra för att stärka kroppen.
Väldigt mycket jobb var det med en klematis som var så övervuxen att jag fyllde två skottkärror. Spaljén under hade helt rasat samman så jag fick bygga nya stöd och under veckan ska jag binda upp det som är kvar av klematisen.

Snön ligger fortfarande kvar i skuggiga hörn…

… men i andra delar av trädgården har vårblommor börjat kika upp.


Jag har tagit ledig hela veckan så jag planerar att spendera så mycket tid som möjligt i trädgården, under förutsättning att vädret håller i sig. Tyvärr verkar det bli regn redan på onsdag, men det kan ju ändra sig. Hoppas hoppas! Det har ju varit strålande sol under mina två dagar här och imorgon ska det bli uppåt 13 grader varmt och plusgrader om nätterna. Så pass varmt att jag faktiskt vågat mig på lite vinterodlingar vid stugan.

Nu när nästan allt ris är borta så kommer stor del av fokuset bli att kratta rent överallt. Det blir så mycket skräp av att klippa ner buskar osv men jag ser också att det dykt upp en del oväntade grejer som plastpåsar, tomma godispapper, tvättsvampar, disktrasor och gud vet allt. Märkligt nog fanns allt detta skräp i buskarna som vetter mot en viss granne. M-hmmm.
Jag gissar att det kommer bli minst 6 skottkärror med löv och småpinnar, men en stor del av det kan jag gräva ner i planteringslådorna och i trädgårdslandet.

Det är klippt och rensat även i dammen och lyktorna har rests upp

Jag är superskitig och sitter i jobbkläderna ännu, ifall jag får för mig att gå ett varv till med skottkärran. Men…just nu känns det helt ärligt som att jag jobbat färdigt för idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *