Efter en del funderande har jag nu bestämt att slå samman mina intressesajter och publicera allt mitt kommande material på Sommarrummet.se. Anledningen är att det blev för krångligt och tidskrävande att hålla igång en konstblogg, en matblogg, en fotoblogg och en odlingsblogg. Kort sagt resulterade det i att jag knappt hann uppdatera mina sajter alls.
Allt detta samtidigt som man försöker hinna med fulltidsjobb, odlingarna hemma och på kolonilotten och även ha någon form av socialt liv.
Det senare är ju ganska relativt i Covid-tider, men ni vet hur jag menar.

Detta betyder också att jag byter lite inriktning på Sommarrummet och kommer alltså inte bara skriva om mat och odling på kolonilotten. I år har jag även en helt ny altan som jag kommer inreda och odla på, vilket ska bli enormt spännande.
Faktum är att idag satte jag upp mina odlingslådor och sådde gräslök, persilja och dill och täckte med fiberduk. Jag funderade på att så spenat och sommarmorötter också men jag har en hink bokashi som nästan är redo att grävas ner så jag avvaktar några dagar.
SMHI utlovade dessutom snö imorgon så det kanske är lika bra att vänta.
I nästa vecka kommer min goa snickare, Bosse, för att bygga in altanen med ett stängsel så att katten inte smiter. Stängslet kommer bestå av tryckimpregnerat virke och galvat sexkantsnät och ska även fylla funktion att jag kan hänga upp amplar i ställningen.
Eftersom altanen bara är 15 kvm stor så måste jag planera noggrant för att få plats med allt jag vill odla i år. Jag håller på med en enkel skiss och planerar. Som ni ser är jag bara en fjärdedel in i planeringen än så länge.

Nu har jag jobbat hemifrån i över 14 månader, vilket har fungerat utmärkt och även gett mig chansen att ta en paus då och då och kolla till mina förkultiveringar. Ni som följt mig i tidigare bloggar vet ju att jag odlar väldigt mycket året om och sätter igång med förodlingen redan i november.
I år testade jag att vinterodla tomater inomhus och dessa började ge skörd redan i januari, inga stora mängder men tillräckligt för ett singelhushåll som mitt. Jag får ibland hjälpa till med pollineringen och det fungerar över förväntan.

Chili och paprika växter så det knakar på fönsterbrädena och även kålen verkar gå extra bra i år. Dessa har inte fått något extraljus, till skillnad mot dahlior, zinnia, slanggurka och basilia som fått stå under växtbelysning ända sen grodd.
Som vanligt har jag odlat alldeles för många plantor av varje sort, förutom majsen som blev söndertuggad av katten och nu har jag bara 2 plantor kvar.
Överskottet av plantor kommer jag skänka till släktingar och vänner eller eventuellt sälja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *