Jag har känt mig hängig och trött ganska länge p g a medicinering men idag var jag tvungen att skärpa till mig och åka ner till min kolonilott och röja upp efter arboristen som klippt mina träd. Tanken är att han ska få fart på dem så de bär frukt igen. På bägge mina äppelträd har skörden blivit max 10 äpplen varav hälften ruttnat.
Vi har en enorm rishög där vi kan slänga klipp från träd och buskar och den fraktas bort i maj av kommunen, så det är lite om tid att hinna forsla bort allt klipp från trädgården. Tyvärr var jag så slarvig i höstas med att klippa ner allt allt visset så jag lär få jobba hårt för att städa upp och förbereda trädgården för en ny odlingssäsong.
Här gäller det att inte stressa upp sig för mycket, för jag vet att jag kan få ganska mycket gjort på ett par dagar. Det enda orosmomentet är om orken tryter. Hittills har jag kört iväg 3 fulla skottkärror med klipp.
Hade det varit tillåtet att elda ris så hade det varit enklare, men jag respekterar reglerna och förstår varför de finns.

Just nu sitter jag i vardagsrummet i stugan och försöker få tillbaka känseln i fingrarna. Det blommar i trädgården men är svinkallt och blåsigt, trots att solen lyser.

För andra året i rad så är det strul med vattnet i stugan. Blandaren i köket har gått åt skogen och dessutom har en kulventil på utsidan av huset spruckit. Detta trots att jag har haft alla kranar öppna sen sommarvattnet stängdes av. Efter den här säsongen kommer jag antagligen se till att ha värme på i köket över vintern, så att det är frostfritt.
Jag ska köra ett par varv till med ris innan jag tar kväll och ett välförtjänst glas vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *