Det är en ljuvligt skön söndag och jag sitter på altanen vid kolonistugan och önskar att jag inte behövde åka hem. Trots att min eländiga höft small i förra veckan (det är väl 4.e eller 5:e gången det inträffar) så har jag lyckats få mycket gjort. Så här aktiv som jag är den här säsongen, i trädgården, har jag inte varit på många år. Det gör att jag känner mig starkare i kroppen och jag orkar mer och banne mig om jag inte tappat lite i vikt. Välbehövligt, kan medges.
Jag gjorde en ljuvlig upptäckt i veckan, nämligen att Pernilla och John från Trädgårdstider har en podd! Vilken lycka! Jag har lyssnat igenom alla avsnitt medan jag rensat, klippt och njutit av allt som blommar.

Bergklint och humla
Ljuvliga pioner
Gräslöken blommar

Jag brukar lyssna på Odla i P1 ibland men det programmet är inte alls lika kul som podden. Om du inte lyssnat på Johns och Pernillas än så kan jag varmt rekommendera den.
Just nu har jag gjort så mycket i trädgården att det faktiskt börjar bli svårt att hitta fler saker att göra. Och det har aldrig hänt tidigare! Därför har jag gått lös med kameran och dokumenterat en hel del och även gått en promenad på området och tittat på allt det fina.

I trädgårdslandet har rosenbönorna börjat kika upp så jag har färdigställt stöden som bönorna ska klättra på vartefter.

Rosenbönor/blomsterbönor och i bakgrunden syns purjolök och sockerärt.

Plymspirean har just gått i blom och lockar till sig massor av humlor och bin, vilket är glädjande eftersom jag hörde en nedslående rapport om att insektsbeståndet har gått ner rejält på sistone.

Även nyponrosen har gått i blom.

Mina rosenbuskar ser piggare ut än någonsin så jag hoppas att det blir en lång och härlig blomning, men just nu är det irisarna jag glädjer mig mest åt.

Den här bilden tog jag klockan 03:00 inatt

Jag hade svårt att sova inatt så jag var ute en sväng i trädgården och tog bilder.

Soluppgång

Jag har diskat och städat, plockat undan alla trädgårdsredskap samt vattnat så jag har egentligen ingen riktig anledning att dröja mig kvar, mer än att jag njuter av vädret och inte har någon större lust att sätta mig på en smällhet spårvagn. Dock misstänker jag att växterna hemma på altanen behöver vattnas så det är bara att ge sig av. Bara ett par veckor kvar till semestern nu! Yay!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *