Sommarvärmen slog plötsligt till med full kraft och från att ha varit isande 9 grader fick vi plötsligt 25 grader i skuggan och en natt-temperatur på ca 9-12 grader.
Jag gjorde därför slag i saken och flyttade ut en hel del växter på altanen och planterade mina plantor av slanggurka, chili och paprika i det nya växttråget med självbevattning. Det är min förhoppning att värmen från väggen ska ge tillräckligt med värme på natten åt både gurka, pepparfrukter och tomater.

Jag fick en del förvånade blickar av grannarna som antagligen tyckte det var på tok för tidigt att sätta ut tomater och gurka så tidigt i maj. Vad jag har noterat är att ingen granne har planterat annat än penséer på sina altaner och balkonger. Jag har maniskt kollat väderprognoserna och vad natt-temperaturen kommer ligga på de närmaste 10 dagarna, och det verkar hyfsat säkert. Skulle det bli kallare igen får jag helt enkelt täcka odlingarna med fiberduk.

Efter helgvistelsen i stugan så tog jag även med en hel del jordgubbsplantor hem, som fick en ny plats i en gammal zinkbalja. Jag räknar inte med någon större skörd i år, eftersom plantorna är så små, men nästa år kan det nog bli en del.

Jag har en stor balkonglåda som är självbevattnande, problemet är att det inte existerar några konsoler som klarar tyngden av den. Jag har därför fått göra en McGyver för att den inte ska tippa framåt, och därmed förhindra att jorden rinner ut. Spikband är bra till så många saker!

Jag noterade även att snickaren skruvat väldigt dåligt i den regel som håller upp balkonglådan, så jag var tvungen att skruva dit extra vinkeljärn för att stabilisera hela rasket. Tur att jag upptäckte det nu, innan eländet spricker.
När jag skruvat klart såg jag att grannarna hängde från sina balkonger och stirrade nyfiket på mig. Det är tydligt att folk har för lite att göra så här i pandemitider.

Altanen är långt ifrån färdig, än så länge har jag bara skrapat på toppen av isberget. Ett kruk-hörn och en balkonglåda fixad. Nu är det odlingslådorna och en miljard andra krukor som ska fixas, samt hänga upp en wire för draperier, belysning, plantera om, hämta jord osv. Det lär ta några veckor innan allt är klart, så jag lär återkomma.
Ha en skön tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *