Jösses vad det blommar i rabatterna nu! Överallt ser jag stora färgklickar och möter underbara dofter.

Buskpionen vinner alla tävlingar i godast doft

Just nu är det dessutom fåglar precis överallt i trädgården och det piper och kvittras i varenda träd och buske. Björktrastarnas ungar har lämnat boet och följer efter mig när jobbar i trädgårdslandet och sitter bara någon meter ifrån mig och piper. Detsamma gäller koltrastarna som verkligen inte är skygga här.

Koltrast
Blåmes
Nötväcka

Jag frekventeras även av en harunge som agerar gräsklippare, och förmodligen är den som tuggat ner mina solrosor.

Vi har inte haft regn på över en vecka och det var rejält torrt i marken när jag kom till stugan. Jag har vattnat i flera omgångar och måste göra om proceduren innan jag åker hem, eftersom det inte ser ut att komma något regn nästa vecka heller. Temperaturen ligger på 20-26 grader varje dag så mina sådder växer supersnabbt just nu.

Pak Choi, sådd för en vecka sen

Jag har hunnit med en hel del i helgen: sått bönor, kålrötter, ringblommor och majrovor. Jag har även hunnit rensa en massa ogräs, plantera dahlior, petunior och göra i ordning en hörna av trädgårdslandet där jag ska sätta ut pumpor, meloner och squash. Jag täckte marken med fiberduk (för att stoppa ogräset) och gör hål där jag ska stoppa ner plantorna.

Nu är det dags att bege sig hemåt och fortsätta trädgårdsarbetet på altanen, men först ska jag gå förbi mammas grav och lämna en bukett med blommor från trädgården. Grattis på mors dag till alla mammor därute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *