Nu har jag inlett min första semestervecka på kolonilotten och jag har verkligen haft supertur med vädret. Efter 8-10 dagars kroniskt regn så är solen och värmen äntligen här och jag har fått duscha ett par gånger om dagen efter allt grävande och rensande. Idag rann svetten på ryggen i små floder, och det var underbart att mot slutet av dagen få återställa någon form av personlig hygien.
Normalt sett tar jag semester senare på sommaren, men eftersom det är min tur att ta hand om servicehuset på området så tog jag ut en vecka så jag slipper åka fram och tillbaka varje dag.
I trädgården händer det en hel del, och då är det inte bara ogräset som växer. Min fina buskpion blommar och doften från blommorna är ljuvlig. Tänk om dofter gick att spara på burk?

Syréntider
Än blommar tulpaner

Jag tycker visserligen att blommor är vackrast där de står, men jag kunde inte låta bli att plocka lite till en bukett att ha på altanbordet. Jag tog buskpioner, gräslöksblommor, allium, syrén, blåklockor och förgätmigej, eftersom dessa blommor är sådana jag har mängder av.

I höstas var mina palsternackor så små och ynkliga så jag lät bli att skörda alla. Nu har de lyckats övervintra och stjälkarna är enorma. Jag hade inte en aning om att palsternackor ens gick att övervintra? Hur stor själva rotfrukterna är återstår att se senare i veckan när jag ska skörda några av dem. Det vill säga, om det inte blir som med mina rödbetor som var helt uppätna av möss när jag skulle skörda i höstas. Det vara bara blasten kvar. Morr!

Gräslöken är enorm i år

Det verkar bli ett bra år för gräslök och funkia/hosta. Alla andra år har min funkior var rätt taniga men i år är de både stora och frodiga, kanske på grund av det eviga regnet vi haft. Gräslöken är lika stor som den brukar vara i slutet av juni, så jag ska skörda, klippa och frysa in en hel del.

Det är inte bara växtligheten det är fart på utan även djuren. En väldigt tjatig trast satt utanför mitt fönster hela natten och vrålade, så det blev inte mycket sömn. Jag får omvärdera min tro på att fåglar söker upp en kvällskvist och sover om nätterna, för det gör de uppenbarligen INTE!

Tjatig trast

Dessutom blev jag attackerad av myror när jag rensade rabatter och de bet mig så jag fick fullt av små prickar på armarna.
Nu är jag svinhungrig och ska fixa lite pasta och köttfärssås och sedan jäsa på soffan i några timmar. Ha en skön tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *