Om jag hade några förhoppningar om bättre väder än igår så försvann de direkt när jag vaknade. Det var ruggigt kallt och jag satt och småfrös när jag intog mitt kaffe på altanen och planerade vad jag skulle så och plantera.


Det har växlat mellan lätt regn och spöregn hela dagen, men jag lät mig inte stoppas utan drog på regncapen och gummistövlar och gav mig i kast med trädgårdslandet. Herregud vad lerigt det blev, skorna blev svintunga av all lera som fastnade och dessutom var det så halt att jag höll på att stå på näsan i landet.

Det kändes nästan som att det var med livet som insats som jag grävde och vände jord och ju fler timmar som gick desto värre blev det. Till slut fick jag ge upp men då hade jag grävt, sått och planterat konstant i fem och en halv timme. Ryggen skriker av smärta men jag är supernöjd över allt jag hann med.
Jag har grävt bort hälften av alla jordgubbsplantor nu, resten ska jag behålla.

Fänkål, salladslök och rödbetor

Det jag sått idag är fänkål, salladslök, piplök, rödbetor, morötter, sallad, basilika, solrosor och en mix av ängsblommor. Jag lyckades även peta ner fler pumpaplantor, squash och broccoli. Jag är väldigt spänd på solrosorna för det är en sort jag aldrig odlat förut, och de ska tydligen ge lurviga blommor och har det passande namnet Teddy Bear. På fröpåsen ser de helt underbara ut, men det återstå att se om de blir lika fina i verkligheten.

Just blommar det för fullt i trädgården och det bästa är att säsongen just börjat och att jag har massor av blommor som kommer kika fram under hela sommaren. Med detta sagt avslutar jag med en liten bildkavalkad och önskar dig en skön söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *