Lördag till trots så klev jag upp tidigt och drog till kolonistugan med väskorna fulla av plantor och fröpåsar. Jag har några mål med denna helg;

– Rensa grusgångarna
– Gräva upp delar av trädgårdslandet och plantera kål
– Rensa den långsmala rabatten och så lejongap
– Röja ner gräset så det kan klippas med gräsklippare (det var för högt för min eldrivna klippare)
– Plantera mer squash och pumpor

Vädret är minst sagt oberäkneligt, det är sol ena sekunden och regn och åska den andra. Jag har sprungit in och ut hela dagen och arbetat så hårt att ryggen flera gånger tvingat mig att ta en paus då och då, för jag trodde den skulle gå av. Himlen visar fler oväder på g så jag vet inte om det blir mer trädgårdsarbete idag, men som Morran säger ”Det är ju en dag imorrn å”.

Jag är nöjd med dagens insats för jag har rensat hälften av grusgångarna, främst de som är ut mot vägen för om det är orensat där blir det ett fasligt snackande hos vissa grannar och de slänger sura blickar och ger spydiga kommentarer. Jo faktiskt, ibland har jag svårt att tro att vissa grannar är vuxna människor med rösträtt.
Jag har även hunnit gräva upp några meter i trädgårdslandet och planterat mina kålplantor samt ett par aubergineplantor. Kålen är Red Rodeo och January King (savoy).

Jag hann faktiskt också meja ner hela gräsmattan med trimmern idag, otroligt nog. Jag trodde inte jag skulle hinna det idag men nu är det gjort. Allt är kapat utom gräset under den stora magnolian, där jag tror gräsklipparen faktiskt pallar att klippa och samla upp alla fallna blomblad. Jag jobbar med täckodlingar så jag samlar upp löv och gräsklipp och täcker mina odlingar så ogräset inte får fäste eller ljus. Visst, ett och annat ogräs hittar ändå en väg att få fäste men med täckodlingarna är det superenkelt att rensa och dessutom slipper jag gödsla mina odlingar. Dessutom har jag märkt att mördarsniglarna ogärna kryper över gräsklippet, eftersom det torkade gräset fastnar på dem.
Halva den långa rabatten är rensad och jag sådde ca 5000 (ja femtusen) frön av lejongap i blandade färger, både hög och låg (80 cm och 40 cm). Jag har aldrig sått lejongap förut och jag minns att min salig mor gjorde det och blev helt tokig för att de sedan frösådde sig år efter år och hon fick kämpa för att bli av med dem. Jag tycker dock att de är så vackra så jag vill ha massor. De pryder ju rabatterna och funkar bra som snittblommor, så jag har även sått lejongap i krukor på min altan hemma.

Medan jag rensade ogräs så passade jag på att plocka all förgätmigej som skulle rensas bort. Många anser att dessa blåa sötisar är ogräs men jag älskar dem. Jag har dessutom vita och rosa förgätmigej i rabatterna men dem plockade jag inte utan tänker låta dem få vara och sprida sig.

Nu ska jag försöka vila min rygg och planera morgondagens trädgårdsarbete, hoppas vädret blir bättre så jag hinner med allt jag vill göra.
Som avslutning på inlägget lägger jag upp en bild på körsbärsblommorna som lyser upp en annars ganska ruggig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *