Äntligen fredag igen! Jag har börjat avhärda mina växter ute på altanen i stan och det är som vanligt ett evigt kånkande morgon och kväll. Förhoppningsvis behöver jag bara göra det någon dag till, innan jag kan plantera ut dem på riktigt.
Vissa år har jag fuskat och struntat i avhärdningen men då har också vissa tomatplantor säckat ihop av chocken, så jag ska gör det enligt regelboken den här gången.

Dahlior och tomater överallt

Förra helgen upptäckte jag en trist sak på kolonilotten; att haren har gnagt av barken på min magnolia! Jag kan lova att kilopriset på hare är himla lågt just nu. Tur att den är snabbare än jag så jag inte hinner i fatt den.
I höst kommer jag stå nät runt hela stammen. Och eventuellt gräva ner några truppmina 12 runt magnolian.

Harjävel!!

Men speaking of magnolia. Idag gick jag förbi Magnoliagården i Norrköping och deras träd var i full blom och helt magnifikt. Det är samma sort som jag har men aaaaaningens större än mitt.

Jag passade också på att ta en promenad runt Karl-Johans park och plåta lite blomster.

Motala ström som flyter igenom Norrköping. Vattennivån är ovanligt hög just nu.

Det har varit en verkligt fin dag idag och imorgon ska det bli 20 grader och klarblå himmel. Jag kommer givetvis åka till kolonilotten, fullastad med växter och en rejäl portion arbetslust. På agendan står att plantera dahlior och så grönsaksfröer. I år satsar jag mycket på rotfrukter, kryddor, baljväxter (bönor och ärter) och bladväxter (pak choi och mangold). Inga meloner, pumpor, gurkor eller squash för min del i år. Tomater och paprika är dock ett måste, men de får vänta ett tag innan jag fraktar ner dem.
Åh, kan det inte bli lördag snart!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *