Just nu har vi högsommarvärme i Östergötland och tempen har legat på 24-28 grader i skuggan i över en vecka. Som tur är fick vi lite regn igår så allt var inte kruttorrt och dött när jag kom till kollo imorse. Jag stannar här i helgen och sover i stugan, eftersom det är nåt jippo och nyinvigning av citykärnan, med levande musik mm. Alltså flydde jag stadspulsen och ska njuta av lugnet i grönskan.
Det är sjukt varmt på altanen och jag sitter med bordsfläkten gång, dricker iskaffe och funderar på om jag ska plocka fram och fylla poolen?
Jag har hunnit gräva ner en massa solrosplantor, rosenskära och solhatt. Under processen råkade jag ställa till kalabalik i ett myrbo i en odlingslåda. De gick till attack naturligvis och jag hade myror ända upp i nacken under några panikslagna minuter. Trots att jag blivit av med dem känns det ändå som att det kryper över hela armarna och ryggen.
I grönsaklanden växer det för fullt och pak choi:en är perfekt nu. Visst kan man låta dem växa sig större, men jag tycker de är godast när de är så här stora. Jag ska woka några av dem med lite soya, smör, vitlök och gräslök ikväll.
Annat som är skördeklart är rabarbern och jag bakade en saftig rabarberkaka igår, men glömde den på köksbordet när jag packade och åkte till stugan. Typiskt.

Pak choi

Jag har rensat men ska försöka hinna klippa gräset och även vattna framåt kvällen. I rabatterna har allium, klockhyacint, akleja och bergklint slagit ut. Min trädgård är därmed inne i sin blå period.

Allium
Förgätmigej
Rosa klockhyacint, men jag har mer av den blåa varianten

Eftersom jag, som vanligt, förkultiverat alldeles för många plantor så fick jag knöka ner både paprika och tomater på friland. Jag vet inte om det är en bra eller dålig idé utan får se det mer som ett experiment. Om det går åt skogen så har jag redan tio stora krukor med tomater och 6 krukor med paprika, så jag kommer nog klara mig med den typen av grönsaker.

Jag fick lite feeling och bestämde mig för att bli lite närgången med kameran och fotografera yttepyttesmå blommor i gräsmattan.

Jag får nästan dåligt samvete över att jag ska klippa gräsmattan om en stund, men jag ska vara försiktig och lämna en del tuvor med småblommor.
Ha en riktigt skön lördagskväll och lämna gärna en kommentar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *