Nu blixtrar det och mullrar över himlen och det har kommit några rejäla regnskurar. Tydligen har blixten orsakat en hel del skogsbränder i vår region.
Hela dagen har det varit tryckande varmt och kvavt på ett ganska obehagligt sätt och jag svettades floder även när jag satt stilla i skuggan. När jag tog en högst välbehövlig dusch smakade vattnet supersalt.
Jag sitter på stora altanen och regnet trummar mot plåttaket och myggen gör sitt bästa för att ta kål på mig.

Efter en av regnskurarna gick jag på snigeljakt och lyckades klippa ungefär 30 st. Inatt var jag också ute och klippte ungefär 50 st. Det är ett ständigt krig och mina stackars morötter, bönor och solrosor har dessvärre blivit hårt åtgångna. Det är nästan så att jag känner mig lite uppgiven. Vid nästa uppehåll tar jag nog ett varv till med saxen.

Ironin gick inte spårlöst förbi

Sniglarna är inte de enda som kommit på besök. Igår kom tre musungar och klättrade runt på räcket till altanen och de var helt orädda trots att jag befann mig bara ett par decimeter bort med kameran. Min första tanke varit givetvis att jag skulle ställa ut musfällorna men de är så söta och så länge de inte går in i stugan så låter jag dem vara ifred. Tänk om man kunde få dem att äta mördarsniglar, det vore nåt.

I trädgården blommar det för fullt och jag tror faktiskt några av mina dahlior kommer överleva, trots att det såg mörkt ut ett tag.

Tovsippa
Rosenhallon
Ormrot
Skuggbräcka
Alunrot
Iris

Jag fick inte särskilt mycket gjort idag eftersom det varit för varmt, men jag känner att jag är hyfsat i fas med ogräset så det är ingen panik. Det blir en lugn kväll med med film och lite god mat och förhoppningsvis får jag mer gjort imorgon. Jag avslutar med några bilder från inatt när lamporna lyste mysigt i mörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *