Jag valde ett lägga förmiddagen på att fixa på kolonilotten med gräsklippning, trimning, vattning och att klippa några häckar.

Murklocka
Törnros
Prästkragar
Pionerna blommar på kolonilotten

När jag var klar så packade jag kameran och några objektiv och åkte till folkparken för att ta en lång skön promenad. Målet var att hitta några av de mer exotiska träden som tulpanträd, näsduksträd och sibiriskt korkträd och jag hittade två av dem, men de var inte i blom så jag måste återkomma om några veckor och se om de blommar.

Folkparken är över 20 hektar stor med över 100 arter av träd och jag tycker det är en otroligt vacker och mysig park. Om ni besöker Norrköping så rekommenderar jag varmt ett besök här.

I anslutning till parken flyter Motala ström och området kallas Åbackarna och är väldigt vackert och romantiskt med massor av grönska och fåglar. Det finns även en del av Åbackarna som kallas Rhodedendron-dalen och som är ett väldigt populärt besöksmål vid den här tiden på året. Jag vet inte hur många sorters rhodedendronbuskar som finns där men det är sanslöst många, samt mängder av azaleor.

Jag passade även på att besöka Örtagården vid Brovaktarstugan. Det är alltid så mysigt där, med massor av småfåglar och intressanta växter att titta på. I år var det inte riktigt lika välskött som det brukar och jag fick veta att man haft lite problem med att folk går in och stjäl plantor. Jag funderar på att ansluta mig till föreningen och kanske hjälpa till med trädgården. Jag har mängder med perenner på kolonilotten som behöver delas för att de är för stora, och Örtagården kanske skulle vilja ta emot några av dem? Vi får se.

Stare

På vägen hem följde jag strömmen, men det var ovanligt få fågelarter vid vattnet idag. Mest måsar och trutar.

”Håll undan, jag går in för landning!

Det blev ca 8 km (12.000 steg) promenad idag och jag är supernöjd med dagen. Jag kan knappt tänka mig ett bättre sätt att spendera nationaldagen. Visst värker min gamla sletna kropp, och höften kommer hålla mig vaken, men jag mår väldigt bra av att röra på mig och titta på fåglar och växter. I slutändan är det värt det även om jag behöver äta värktabletter ikväll. Nu är jag så trött att jag fryser så jag ska ta en varm dusch och titta på en mysig film.
Jag avslutar med några bilder från gamla industriområdet som jag passerade igenom på vägen hem.

Ha en fortsatt fin nationaldag och skriv gärna en kommentar, det gör mig glad! 🙂

3 svar på ”Nationaldagspromenad och fotokavalkad”

  1. Varmt tack för det mysiga sammanträffandet igår när våra vägar korsades och att jag nu har fått möjlighet att följa dig på din fantastiska blogg!
    Spännande att prata med någon som är minst lika ”nördig” som jag 😊

    1. Tack själv! Jättekul att hamna i nördiga prat med någon man aldrig träffat. Jag har pratat med föreningen och ska se om jag hinner titta förbi nästa vecka, så hoppas vi ses då! 🙂

      1. SMHI utlovar regnskurar. Vi får hålla tummarna för att det kan bli lite uppehåll just då i alla fall 😎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *