Efter en veckas spöregn så blev det äntligen uppehåll och jag kunde åka till kolonilotten med två fulla kassar av plantor. Jag lade några timmar på att rycka ogräs och plantera och såg till min lättnad att bönorna verkar ha klarat sig undan de värsta snigelattackerna.

Rensat bland rödbetorna

Kanske hjälpte det ändå att jag klippte nästan 160 st sist jag var här. Däremot har sniglarna slaktat alla zinnior som jag sådde på friland, så jag har några krukor som jag ställt högt upp på en plantstege, tills de är stora nog att klara av kriget i rabatterna. Dessutom har sniglarna käkat upp sockerärterna och palsternackorna. Eländiga kryp! Som hämnd strödde jag ut ungefär 2000 ringblomsfröer och där det gapade tomt grävde jag ner blomstermix Türbinger och massor av lejongap. För de vill inte sniglarna äta, har jag märkt. Jag fick även ner ungefär 100 tobaksplantor med röda och vita blommor.
Ja, istället för att deppa ihop över trädgårdslandet så får jag istället satsa på en potager, d v s blanda blommor och grönsaker på franskt manér.

Kanter av blomstermixer runt grönsakerna. Ringblommor dominerar

Trots att det kommit ganska mycket regn på sistone, så har inte gräsmattan växt nämnvärt. Det är knappt värt att klippa den, den här helgen. Jag kanske skippar det helt och tar det på torsdag då jag ändå ska hit och göra midsommarfint.

Gräsmattan växer knappt alls

Just nu är det inte särskilt mycket nytt som blommar i min trädgård, utan i stort sett samma som förra veckan.
Om jag uttryckt att jag har många prästkragar så tar jag tillbaka det. Så här ser min prästkrageodling ut nu.

Så här ser en grannes ut.

Jag ligger i lä, helt klart.
Så för att få se lite ”ny” blomsterprakt så tog jag en promenad med kameran på kolonistugeområdet. Det finns så många vackra, roliga och mysiga lotter så jag kände att jag ville dela med mig av ett axplock.

Ljuvlig kaprifol
Weigela florida
Midsommarblomster
Eukalyptusvide
En favorit-kolonilott som jag fotograferar varje år. Det brukar ibland tuffa tåg och spårvagnar på rälsen i gräsmattan.

Efter promenaden började det blåsa rejält, nästan så att jag började frysa, så jag flyttade inomhus och städade och diskade. Nu kan jag känna mig nöjd och lägga resten av dagen på att måla/rita, lyssna på poddar eller se på film och bara mysa inomhus när det utlovade regnet kommer om några timmar. Jag ser fram emot det för jag sover så bra när sovrummet är svalt och regnet trummar mot plåttaket.
Ha en skön lördag och lämna gärna en hälsning i kommentarsfältet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *