Nu har jag börjat på nya jobbet och stortrivs. Kanonbra chefer och kollegor och så himla mysig stämning. Det betyder dock att jag mest är på kolonin på helgerna istället för i veckorna.
Nu sitter jag på altanen, det är lördag, småkyligt och regnet trummar stillsamt mot plåttaket. Jag tar ett glas vin och kollar igenom bilderna jag tagit under en promenad på stugområdet. En del kolonister har så fantastiska odlingar att jag blir helt salig.

Syrenhortensia

Nu i skördetider så finns det kolonister som stoltserar med veritabla väggar av björnbär och vindruvor. Det är helt otroliga mängder med frukt och bär.

Björnbär
Vindruvor
Magiskt röda äpplen

Det mest spektakulära jag såg var, något jag tror är, ett magnifikt fikonträd som dignade av frukt. Jag blir så avundsjuk för fikon är något av det godaste jag vet.

Fikon

Jag gissar att det är Bornholmsfikonträd, för de är härdiga och tål de svenska vintrarna och behöver dessutom inte hjälp av pollinerare för att bära frukt. Andra typer av fikon behöver pollineras av en viss typ av stekel som inte finns i Sverige. Jag måste kolla upp var jag kan köpa Bornholmsfikonträd, för nu när jag sett resultatet så bara måste jag ha ett.
Jag är dock lite konfunderad över det här trädet för löven ser inte ut som fikonlöv, men frukterna är typiskt fikonformade.

Om en dryg månad stänger området av sommarvattnet och säsongen är avslutad. Därför har jag en del att fixa med i stugan ur säkerhetsaspekt. Det är tyvärr ganska vanligt med inbrott i området så jag har köpt extralås, larm, kameror mm för att försvåra för klåfingriga typer. Inte för att det finns något av värde i stugan men det är ändå trist om någon går in och förstör. En granne har haft inbrott varje vinter i både hus och bodar så hon slutade låsa bodarna eftersom man bryter sönder lås och dörrar, vilket kostar mer att laga än om man blir av med en kratta eller en spade.

Även jag märker av hur elpriserna brakat i höjden. Jag värmer inte ens upp stugan så här års utan det enda som drar ström är kylen och frysen och ändå fick jag en elräkning på tusen spänn. För en månads elförbrukning!
Jag fasar för hur det blir i vinter när jag måste ha element igång för att vattenledningar och packningar i kranar mm inte ska frysa sönder? Nu när det känns lite ruggigt så tänder jag ett dussin värmeljus och det värmer ganska bra, eftersom stugan är så liten. Tur att jag köpte stora mängder värmeljus inför lyktfesten, som jag inte kunde delta i i år.

Apropå ruggigt så börjar jag frysa nu så det är dags att gå in och värma mig.
Jag önskar dig en skön lördag!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *