Nu sitter jag i stugan och tar igen mig efter ett par timmars ogräsrensning. Det är så svalt och skönt med endast 21 grader och jag känner äntligen att det går att andas och framför allt jobba i trädgården.
Det märks att semestrarna är slut för det är knappt en människa på området, utan det är helt lugnt och tyst. Det är så mysigt att sitta i stillheten på altanen och kludda med akvarell och lyssna på true crime-poddar eller Sveriges radios dokumentärer, medan regnet trummar lätt mot plåttaket.Dagens skörd är inhämtad och jag ska göra pickles imorgon. Picklade morötter passar till nästan alla maträtter. Jag brukar pickla morötter i vinäger (hellre än ättika) tillsammans med lök, chili och ingefära i en stor burk. Picklad grönkål med chili och vitlök är också väldigt gott och det blir det senare i veckan, för jag har så mycket kål att jag måste börja förbruka den nu.
Om jag kommer ihåg det så kommer jag skriva ett blogginlägg med lite bilder samt recept.

Gurkplantan vid kolonilotten blommar för fullt och ger ungefär 5-7 gurkor varje vecka och de gör jag färsksaltad gurka av (som jag skrev om i förra inlägget) och äter dagligen till måltider och på smörgåsar.

Ljuvlig klematis i alla möjliga färger och former, blommar just nu.

För min egen del börjar allvaret nästa vecka och jag längtar efter att få börja på nya arbetsplatsen, men fram tills dess ska jag spendera mycket tid i trädgård och med att kludda med akryl- och akvarellfärg. Här är lite av det jag kladdat ihop idag.

Ha en fortsatt skön tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *