Jag fick en sen start idag och åkte till stugan efter lunch, men jag hann ändå ta lite bilder innan det började mörkna. Höstfärgerna är helt underbara just nu och jag tog en promenad på området och fotade en massa vackra lövverk. Det underlättade att det knappt var något folk på området så jag behövde inte be om lov att ta bilder 😉

En av de längre vägarna på området, ett område som har ungefär 150 stugor
höstlöv
En liten lönn som är ca 1,5 meter hög och beskuren som en super-tät boll. Ja, jag är jätteavundsjuk på den lönnen.
Jag tror det här är en japansk lönn
Vackert fluff med rödgula-blad. Har inte en aning om vad det är för buske.
Forsythia

Allting är lite blött och fuktigt och det såg nästan ut som att alla löv var täcka med dagg, vilket jag tycker är så fint att fånga på bild.

Jag hann även med ett par timmars krattning och luften var hög och klar och jag kände att jag fick det där lugnet i kroppen som jag ofta upplever när jag får vistas ute bland växter, träd, fåglar och andra djur. En nyfiken hare spanade på mig från ett buskage och väntade säkert på att jag skulle gå iväg så den kunde fortsätta mumsa på blasten på mina vintermorötter och rödbetor. Jag såg att den redan har kapat ett hel del blast, vilket inte gör mig något. Harar och fåglar måste ju också få äta och jag odlar mer än vad jag förbrukar så det är bara bra att det kommer till nytta. Dessutom gör inte blasten någon nytta längre eftersom det har varit frost om nätterna och grönsakerna växer sig inte större.

I veckan har jag haft arboristerna på Veteranpoolen här och fått mina äppelträd beskurna. Jag tycker de gjorde ett riktigt bra jobb och jag är supernöjd.
Jag kan varmt rekommendera Veteranpoolen, då jag anlitat dem flera gånger både till byggjobb, VA/rörarbeten och trädbeskärning. Dessutom känns det bra att anlita pensionärer med många decenniers erfarenhet och kunskap och att jag vet att dessa härliga hantverkare faktiskt inte vill sluta jobba och får en chans att fortsätta sitt yrkesutövande när andra företag bara vill anställa yngre.
Arboristerna fraktade även bort riset och därmed behöver jag fortsättningsvis inte kratta mer under de träden, vilket känns skönt. Alla löv lägger jag i rabatterna och trädgårdslandet för att skydda lökar mm från de riktigt kalla temperaturerna. Jag kommer ta bort löven tidigt i vår eftersom de då ger motsatt effekt och faktiskt håller kvar frost och kyla då vårsolen inte kan tränga igenom lövtäcket.

Stora äppelträdet beskuret och en fortfarande okrattad gräsmatta. Den observante betraktaren ser kanske att mina rosor fortfarande blommar?

Hallonbusken med gula hallon levererar fortfarande. Helt otroligt söta och goda bär. Bästa bärbusken jag köpt, någonsin! Den var bara en chansning och jag slängde ned den i varukorgen för att den var på rea i våras och jag tänkte ”Varför inte?!” och planterade den i ett hörn av trädgården som jag knappt brydde mig om.

Gula hallon som levererar trots minusgrader om nätterna

Nu är vattnet avstängt på området och säsongen är slut på riktigt, men jag kommer fortsätta åka hit på helgerna och kolla läget, plåta och fortsätta röja bort allt visset och njuta av de få blomster som fortfarande kämpar i kylan.

Att kratta och rensa är kanske inte det roligaste trädgårdarbetet men att få skrota runt i gummistövlar, saggiga mysbyxor, true crime-poddar i lurarna och bara småfixa är en sådan ynnest att jag längtar efter det varje vecka. Dessutom är jag en utpräglad ensamvarg som älskar att vara själv med mina tankar, det gör mig mer kreativ och jag stressar av på ett helt annat sätt än jag gör inne i stan.
Nästa helg blir det dock ingen tid i stugan för jag har bjudit med min syster att åka till Örebro Slott på ”Spökvandring för vuxna” med en guide som kommer berätta om slottets mörka historia av mord, tortyr och mysterier.
Självklart sker guidningen på natten, vad annars? Vi tar samtidigt en hotellnatt på ett historiskt hotell med en massa god mat inkluderad. Så vem vet, det kanske blir ett blogginlägg som inte riktigt följer bloggens tema av mat och trädgård, men det kan ju vara kul med något annorlunda ibland.
Jag önskar dig en fortsatt skön lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *