Det som jag inte ville skulle hända, har börjat hända. Tomaterna har börjat sticka iväg och bli långa och rangliga. Visst kan jag gräva ner dem djupare när det är dags för omplantering, men helst av allt vill jag veta vad kärnan till problemet är? Plantorna står under växtbelysning ca 14 timmar per dygn och ganska svalt i närheten av ett öppet fönster. Frågan är om belysningen är otillräcklig?
För att testa den teorin har jag beställt ytterligare en armatur och måste vara lite uppfinningsrik för att montera två armaturer på samma ställning. Jag ska även skaffa en termometer och mäta temperaturen där plantorna står. Tomater vill ju bara ha 15-18 grader under sin tillväxtperiod.
I värsta fall lär jag få klippa av topparna på plantorna och göra sticklingar av dem. Jag har gjort det många gånger förut, när jag råkat bryta av en planta, och det funkar väldigt bra. Man sätter bara sticklingen i vatten med lite näring och efter bara några dagar så brukar nya rötter bildas på stammen. Sen är det bara att plantera dem igen och försöka se till att plantorna inte sticker iväg på höjden igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *