Nu har mina chiliplantor börjat storproducera och en del av frukterna börjar mogna. Jag kollade nu på morgonen och jag kommer få flera hundra habanero. Lite mindre av Lemon Hot och Cayenne dock. Kort sagt lär jag ha tillräckligt med chili så det räcker ända till nästa sommar.

Habanero Hot Scotch
Lemon Hot

Lite renovering

Planen för den här sommaren är att måla stugan och jag upptäckte att en bräda på framsidan var dålig, så i förra veckan blev det renovering. Jag anlitade Veteranpoolen, som vanligt och efter 4 timmar hade jag fått ny panel på det stället där det behövdes. Innan regnet hann jag även få på ett lager grundfärg, vilken var en himla tur för det har regnat nästan dagligen sedan dess.

Vi kunde återanvända fönsterfodren och jag spacklade skadorna med kemiskt trä, så sprickorna kommer inte synas när jag målat dem. Den här veckan ska vädret visserligen bli ostadigt men mest uppehåll, så jag ska försöka måla de flesta väggarna. Det blir ungefär samma kulör som nu men något mörkare och halvblankt.

En strykning med ny kulör och jämförelse med gamla kulören
Södersidan, som var den mest blekta.
Väggarna kring altanen är klara, södersidan och östra sidan har fått en styrkning. Det blir världens skillnad!

Jag tänker även måla alla fönsterfoder, altanträcket, vindskivor och knutbrädor och antagligen blir det en mörkare grå än vad det är idag.

Vad händer i trädgården?

Det växer men växttakten har mattats av något. Tack och lov!
Finast just nu är zinnian som blommar i nästan alla tänkbara färger.

Zinnia brukar kallas för ”bästa nybörjarblomman” eftersom den är så himla enkel att fröså och odla. Den är utmärkt som snittblomma eftersom den har lång och rak stjälk.

Solrosorna blommar också men återigen blir de så små och taniga i rabatten på framsidan.

Jag undrar om jorden är dålig? Jag har jordförbättrat och gödslat men vissa av växterna verkar inte riktigt trivas där. Jo, floxen, rosorna och liljorna trivs.

Däremot verkar inte lejongap, vallmo eller rosenskäran trivas alls. De trivs däremot på baksidan och jag såg en superfin pionvallmo som jag sådde i en planteringslåda.

Jag kommer samla in frökapslarna för att så fler vallmo av den här sorten nästa år, för de är ju underbara.
Nu ska jag vila ryggen så jag orkar fortsätta måla imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *