Jag tog sticklingar av citronträd i höstas och nu när ljuset börjar komma tillbaka så har sticklingarna börjat skjuta nya grenar och blad. Jag använder fortfarande växtbelysning på tidiga morgnar och kvällar för att ge sticklingarna ungefär 14 ”soltimmar”.
Det här är sådan lyx!
Utan att det kostar skjortan så får jag fler citronträd att njuta av på altanen i sommar.

Ny liten gren med blad, det är lycka

Under vintertid ger citronträden inte mig särdeles mycket glädje. Det handlar då mest om att få dem att överleva, då jag inte har något orangeri. I min lägenhet är det egentligen lite för mörkt och lite för varmt för att övervintra sådana här växter, men man får ha lite is i magen trots att bladen släpper och brassa på med så mycket ljus som det bara går.
När vårsolen kommer, så kommer även ny grönska.

Nya ljusgröna grenar och blad

Hoppas du får en skön onsdag och att din odlarglädje spirar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *